Koření, bylinky

Prvotřídní nerafinovaná kamenná sůl. Neobsahuje žádné uměle přidané látky. Strojově těžená, přesátá na požadovanou zrnitost, chemicky nečištěná. Její zbarvení je způsobeno čistotou při zpracování....

Prvotřídní Himalájská růžová sůl najde ve vaší domácnosti celou řadu uplatnění. Nejenže může plně nahradit běžnou stolní sůl, ale hodí se také do koupelí nebo k péči o pleť. Jemně mletá růžová...

Bazalka je koření, bez kterého si pesto na těstoviny dokážeme jen stěží představit. Dávno není střeženým tajemstvím italské kuchyně a používá se do různých omáček a zeleninových salátů. S plátky...

Je to jedno z nejstarších a nejznámějších koření a je nepostradatelné v polévkách, vývarech, dušené zelenině, omáčkách, atd. Ve starověkém Římě lidé věřili, že bobkový list přináší bohatství a...

Cibule je základní surovinou mnoha receptů. Usušená a mletá dodá vašim pokrmům jemnější a méně intenzivní chuť než cibule čerstvá. A bez nepříjemného krájení.

Medvědí česnek je jedním z prvních poslů jara a skvěle se hodí do polévky, pomazánky, nádivky nebo na pesto. Obyčejné saláty dokáže proměnit v nečekané kulinářské zážitky. Svou vůní připomíná...

Česnek se pěstuje už více než 5 000 let. Kdo se mu vyhýbá kvůli strachu ze zápachu z úst, ten o dost přichází. Mnohými milován a jinými nenáviděn dává česnek pokrmům jejich charakter. Jeho...

Kmín je koření, které by nemělo chybět v žádné české domácnosti. Jeho ostrou, hořkosladkou chuť využíváme k přípravě českých klasik už odpradávna.

Kmín je koření, které by nemělo chybět v žádné české domácnosti. Jeho ostrou, hořkosladkou chuť využíváme k přípravě českých klasik už odpradávna.

Kurkuma se mele ze sušených oddenků tropické rostliny kurkumovníku. Jedná se o koření žluté barvy původem z jižní Asie s typickou ostrou a štiplavou chutí. U kurkumi se můžete rovněž setkat s...

Jemně kořeněné, nasládlé vůně a mírně nahořklé chuti majoránky využívají kuchaři z celého světa. Přidávají ji do polévek, masových pokrmů, luštěnin, zeleniny nebo uzenin. Výborně chutná ve spojení...

Svěží vůně oregana připomíná Středomoří a neodmyslitelně patří k italské kuchyni. Jeho lehce nahořklá chuť s kafrovým nádechem bezesporu patří na pizzu nebo do těstovin.