Jednodruhové koření

Bazalka je koření, bez kterého si pesto na těstoviny dokážeme jen stěží představit. Dávno není střeženým tajemstvím italské kuchyně a používá se do různých omáček a zeleninových salátů. S plátky...

Je to jedno z nejstarších a nejznámějších koření a je nepostradatelné v polévkách, vývarech, dušené zelenině, omáčkách, atd. Ve starověkém Římě lidé věřili, že bobkový list přináší bohatství a...

Cibule je základní surovinou mnoha receptů. Usušená a mletá dodá vašim pokrmům jemnější a méně intenzivní chuť než cibule čerstvá. A bez nepříjemného krájení.

Medvědí česnek je jedním z prvních poslů jara a skvěle se hodí do polévky, pomazánky, nádivky nebo na pesto. Obyčejné saláty dokáže proměnit v nečekané kulinářské zážitky. Svou vůní připomíná...

Česnek se pěstuje už více než 5 000 let. Kdo se mu vyhýbá kvůli strachu ze zápachu z úst, ten o dost přichází. Mnohými milován a jinými nenáviděn dává česnek pokrmům jejich charakter. Jeho...

Kmín je koření, které by nemělo chybět v žádné české domácnosti. Jeho ostrou, hořkosladkou chuť využíváme k přípravě českých klasik už odpradávna.

Kmín je koření, které by nemělo chybět v žádné české domácnosti. Jeho ostrou, hořkosladkou chuť využíváme k přípravě českých klasik už odpradávna.

Kurkuma se mele ze sušených oddenků tropické rostliny kurkumovníku. Jedná se o koření žluté barvy původem z jižní Asie s typickou ostrou a štiplavou chutí. U kurkumi se můžete rovněž setkat s...

Jemně kořeněné, nasládlé vůně a mírně nahořklé chuti majoránky využívají kuchaři z celého světa. Přidávají ji do polévek, masových pokrmů, luštěnin, zeleniny nebo uzenin. Výborně chutná ve spojení...

Svěží vůně oregana připomíná Středomoří a neodmyslitelně patří k italské kuchyni. Jeho lehce nahořklá chuť s kafrovým nádechem bezesporu patří na pizzu nebo do těstovin.

Pažitka je nejmenším druhem cibulovitých rostlin, jedná se o vytrvalou rostlinu a je velmi oblíbená polévková zeleň. Hodí se na chleba s máslem, pomazánkou a všude tam, kde je potřeba jemnější...

Silně aromatickou petrželovou nať s nasládlou a jemně ostrou chutí můžete přidat téměř do každého slaného pokrmu. Možná proto patří k těm kuchyňským bylinám, které se zdají ve středoevropské...