BIO Zázvor mletý
Kdo rád cestuje po zeměkouli a je milovníkem Asie, ten se bez zázvoru těžko obejde. Pryskyřičná vůně a štiplavá chuť zázvoru se perfektně vyjímá zejména v masových pokrmech, rýži a mořských plodech.
Kategorie: | Jednodruhové koření |
---|---|
Cena včetně: | 15 % DPH |
Hmotnost produktu: | 80 g |
BIO: | CZ-BIO-003 |
Zemědělská produkce: | mimo EU |
Výrobce: | NeoEco a.s., Salaš 103, 763 51 Zlín |
BIO Zázvor mletý
Kdo rád cestuje po zeměkouli a je milovníkem Asie, ten se bez zázvoru těžko obejde. Pryskyřičná vůně a štiplavá chuť zázvoru se perfektně vyjímá zejména v masových pokrmech, rýži a mořských plodech.
Použití: Jeho hřejivé aroma s osvěžujícími dřevitými a citronovými tóny patří do nesčetných pokrmů asijské, latinsko-americké, karibské a africké kuchyně. Se zázvorem je možné připravit čaje pro zimní období, které jsou vynikající s medem a kapkou citronu.
TIP: přidat před dokončením pokrmu, neboť jinak zázvor ztrácí svou vůni.
Složení: BIO Zázvor mletý*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte uzavřené, na suchém a chladném místě bez přímého slunce.
Hmotnost: 80 g
Detailní popis produktu:
V Evropě se nejčastěji používá sušený mletý závor a to do pečiva, sušenek a perníků. Jeho výrazné aroma se také používá ke zmírnění nepříjemných pachů u ryb, zvěřiny nebo skopového masa. Zázvor se používá na přípravu punče, svařeného vína a samozřejmě čajů. Je základem známé čajové indické směsi dáta masala, která se nejčastěji připravuje ze zázvoru, hřebíčku, kardamomu, skořice a bílého pepře. Tento čaj se tradičně podává s mlékem a cukrem. V Anglii a Severní Americe jsou také velmi populární zázvorová limonáda a zázvorové pivo.
Dále se můžeme setkat s kandovaným zázvorem, což je kořen konzervovaný cukrem. Takto upravený závor se nejčastěji podává k čaji místo sušenek.