BIO Tymián drcený
Tymián je koření ze sušených listů, větviček a květů. Je to silně aromatická bylinka s ostřejší nasládlou chutí i vůní připomínající kafr či hřebíček. Jeho ostřejší a intenzivní vůně využívají kuchaři z celého Středomoří.
Kategorie: | Jednodruhové koření |
---|---|
Cena včetně: | 15 % DPH |
Hmotnost produktu: | 40 g |
BIO: | CZ-BIO-003 |
Zemědělská produkce: | EU / mimo EU |
Výrobce: | NeoEco a.s., Salaš 103, 763 51 Zlín |
BIO Tymián
Tymián je koření ze sušených listů, větviček a květů. Je to silně aromatická bylinka s ostřejší nasládlou chutí i vůní připomínající kafr či hřebíček. Jeho ostřejší a intenzivní vůně využívají kuchaři z celého Středomoří.
Použití: Vynikající je tímto středomořským kořením dochutit rajčata, jehněčí, houby, brambory. Je také skvělý do salátů, bylinkových másel, dresingů a zvěřiny. Jeho chuť výborně vyniká v kombinaci s česnekem, citronem, saturejkou nebo bazalkou.
Složení: BIO Tymián drcený*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte uzavřené, na suchém a chladném místě bez přímého slunce.
Hmotnost: 40 g
Detailní popis produktu:
První zmínky o pěstování tymiánu pochází z období 3 000 let před naším letopočtem. Tymián má původ ve Středomoří, kde roste volně na suchých svazích. Tyto rostliny mají obvykle intenzivnější vůni a chuť než rostliny pěstované v jiných oblastech. Řekové a Římané věřili, že tymián přináší sílu a odvahu, proto přidávali bylinku do koupelí. Egypťané ji používali při balzamování. Druidové zase věřili, že tymián léčí mysl i tělo a přivolává zdraví. Jako koření se tymián používá dodnes v kuchyních po celé Evropě.
Tymián je silně aromatická bylinka s ostřejší nasládlou chutí i vůní připomínající kafr či hřebíček. Tymián je koření ze sušených větévek, listů a květů. Výrazná chuť a aroma tymiánu vyniknou nejen při přípravě zvěřiny, drůbeže a sekaných mas, ale také u tradičních českých omáček, nádivek, paštik, sýrů a bylinkových másel. Výborný je v nádivce do kuřete nebo v rajčatových omáčkách a polévkách. Ve směsích s oreganem a bazalkou se používá na pizzu a těstoviny. Ostré podtóny tymiánu vylepší chuť pečené, grilované či dušené ryby.