BIO Skořice mletá
Skořice je usušená kůra skořicovníku. Má kořeněnou nasládlou a ve větším množství ostrou chuť a velmi příjemnou vůni. Skořice má blahodárné účinky na organismus, patří mezi přírodní antibiotikum a je silným antioxidantem, podporuje funkci dýchacích cest a normálního trávení.
Kategorie: | Jednodruhové koření |
---|---|
Cena včetně: | 15 % DPH |
Hmotnost produktu: | 80 g |
BIO: | CZ-BIO-003 |
Zemědělská produkce: | mimo EU |
Výrobce: | NeoEco a.s., Salaš 103, 763 51 Zlín |
BIO Skořice mletá
Skořice je usušená kůra skořicovníku. Má kořeněnou nasládlou a ve větším množství ostrou chuť a velmi příjemnou vůni. Skořice má blahodárné účinky na organismus, patří mezi přírodní antibiotikum a je silným antioxidantem, podporuje funkci dýchacích cest a normálního trávení.
Použití: Skořice se nejčastěji používá k přípravě svařeného vína čí punče, do sladkého pečiva, moučníků a perníku. Velmi dobře chutná v kombinaci s čokoládou, kávou, jablky, sladkou rýží nebo hruškami. Je vhodná i do masových specialit asijské a arabské kuchyně.
Tip: Ohřejte mléko, rozpusťte v něm máslo a přidejte skořici. Tento elixír zmírní bolest v krku a při nachlazení vás a váš organismus zahřeje.
Složení: BIO Skořice Cejlon mletá*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte uzavřené, na suchém a chladném místě bez přímého slunce.
Hmotnost: 80 g
Detailní popis produktu:
Skořici lze využít všelijak: při pečení moučníků (např. závinů), do teplých nápojů (horké džusy, svařené víno), ale také při výrobě domácí kosmetiky (trocha skořice do balzámu na rty rty prokrví a tím se zvětší).
Ale co je vlastně skořice a na co je dobrá? Skořice je kořením, které je kůrou stromu. Tento strom pochází z Asie a první zmínky o něm jsou z Číny z období 4000 let př. n. l., následně se skořice dostala do Řecka. Dokonce Aristoteles znal skořici a domníval se, že pochází z dalekých zemí, odkud ji donášejí obrovští ptáci. Až Alexandr Makedonský (žák Aristotelův) při tažení do Indie poznal pravdu o tomto koření. K nám do Česka se skořice dostala až v 15. století.
Skořice má blahodárné účinky na naše zdraví (při pravidelné konzumaci): napomáhá trávení, pomáhá ženám při silné menstruaci, podporuje chuť k jídlu, pomáhá snižovat cholesterol a v zimně nás spolehlivě zahřeje a dokáže nás do jisté míry ochránit před sezónním nachlazením a chřipkou.