BIO Saturejka drcená

Saturejka je vhodná pro přípravu zvěřiny, smetanových a bylinkových omáček. Do luštěnin je oblíbená nejen pro svoje specifické aroma, ale i pro pozitivní účinky normálního trávení. V chuti někomu připomíná tymián, jinému zase mátu či majoránku. Má lehce pepřové aroma.

Momentálně nedostupné
Kód: 80
Značka: Ze Salaše
79 Kč 68,70 Kč bez DPH 175,56 Kč / 100 g
Kategorie: Jednodruhové koření
Cena včetně: 15 % DPH
Hmotnost produktu: 45 g
BIO: CZ-BIO-003
Zemědělská produkce: mimo EU
Výrobce: NeoEco a.s., Salaš 103, 763 51 Zlín

BIO Saturejka

Saturejka je vhodná pro přípravu zvěřiny, smetanových a bylinkových omáček. Do luštěnin je oblíbená nejen pro svoje specifické aroma, ale i pro pozitivní účinky normálního trávení. V chuti někomu připomíná tymián, jinému zase mátu či majoránku. Má lehce pepřové aroma.

Použití: Saturejka je velmi populární v balkánské kuchyni, kde se používá do mletých mas, luštěnin, zapékané zeleniny i na grilování skopového.

TIP: Pokud je to možné, přidejte ji až ke konci vaření.

Složení: BIO Saturejka drcená*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování: Skladujte uzavřené, na suchém a chladném místě bez přímého slunce.

Hmotnost: 45 g


Detailní popis produktu:
Saturejka je velmi populární v balkánské kuchyni, kde se používá do mletých mas, zapékané zeleniny i na grilování skopového. V bulharské kuchyni je saturejka základní součástí směsi Čubrica.
Se saturejkou se peče králík, bažant, kuře, používá se do zapékané zeleniny jako je ratatouille i dušených jídel.
V české kuchyni se saturejka nejčastěji přidává do luštěnin, svíčkové nebo při přípravě zvěřiny. Saturejku musíme ale vždy dávkovat opatrně. Saturejka krásně voní, ale obsahuje hodně tříslovin, které jsou hořké.
Saturejka je známá svými příznivými účinky na trávení a proto se přidává do fazolí nebo čočky.

Zpět do obchodu