BIO Rozmarýn

Rozmarýn je výborné koření pro přípravu ryb, jehněčího a vepřového masa, zeleninových jídel, k jejichž přípravě neodmyslitelně patří olivový olej. Lze také přidat do salátů, dresingů a také pro přípravu bylinkového másla. Jeho osvěžující chuť je velmi aromatická s nádechem pryskyřic, připomínající eukalypt, ostrá a jemně nahořklá.

Momentálně nedostupné
Kód: 79
Značka: Ze Salaše
79 Kč 68,70 Kč bez DPH 158 Kč / 100 g
Kategorie: Jednodruhové koření
Cena včetně: 15 % DPH
Hmotnost produktu: 50 g
BIO: CZ-BIO-003
Zemědělská produkce: EU
Výrobce: NeoEco a.s., Salaš 103, 763 51 Zlín

BIO Rozmarýn

Rozmarýn je výborné koření pro přípravu ryb, jehněčího a vepřového masa, zeleninových jídel, k jejichž přípravě neodmyslitelně patří olivový olej. Lze také přidat do salátů, dresingů a také pro přípravu bylinkového másla. Jeho osvěžující chuť je velmi aromatická s nádechem pryskyřic, připomínající eukalypt, ostrá a jemně nahořklá.

Použití: Kuchaři z celého světa přidávají rozmarýn k drůbeži, zelenině, bramborám, rybám nebo do polévek, používá se k dochucení octa a oleje. Jeho chuť a vůně se výborně vyjímá s citronem, bobkovým listem nebo česnekem. Zkuste rozmarýnem dochutit zvěřinu.

TIP: lístky rozmarýnu před použitím rozmělněte v hmoždíři.

Složení: BIO Rozmarýn řezaný*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování: Skladujte uzavřené, na suchém a chladném místě bez přímého slunce.

Hmotnost: 50 g


Detailní popis produktu:
Rozmarýn pochází z oblastí u Středozemního moře, kde je vlhký vzduch. Latinský název Rosmarinus má původ ve slovech ros a marina – mořská rosa. Již staří Řekové a Římané využívali jeho kulinářské a specifické vlastnosti. Vyráběli z něho víno, neboť věřili, že účinkuje proti srdeční slabosti. O rozmarýnu se tradovalo, že přináší radost a štěstí, a proto se vplétal do závojů nevěst a královských korun.
Rozmarýn dodá neotřelou chuť salátům, nádivkám, sýrovým pokrmům nebo těstovinám. Přidává se do polévek, k zelenině, k rybám, do karbanátků, zapečených brambor a omáček i polévek. Rozmarýn je výborný k úpravě skopového, vepřového masa a divočiny. Můžete s ním dochutit dokonce i zmrzlinu. Z rozmarýnu se vyrábí i hořké likéry. Skvělou chuť dodá oleji a octu. Rozmarýnu se nesmí používat mnoho, protože vůně a chuť je velmi intenzivní.

Zpět do obchodu