BIO Rozmarýn
Rozmarýn je výborné koření pro přípravu ryb, jehněčího a vepřového masa, zeleninových jídel, k jejichž přípravě neodmyslitelně patří olivový olej. Lze také přidat do salátů, dresingů a také pro přípravu bylinkového másla. Jeho osvěžující chuť je velmi aromatická s nádechem pryskyřic, připomínající eukalypt, ostrá a jemně nahořklá.
Kategorie: | Jednodruhové koření |
---|---|
Cena včetně: | 15 % DPH |
Hmotnost produktu: | 50 g |
BIO: | CZ-BIO-003 |
Zemědělská produkce: | EU |
Výrobce: | NeoEco a.s., Salaš 103, 763 51 Zlín |
BIO Rozmarýn
Rozmarýn je výborné koření pro přípravu ryb, jehněčího a vepřového masa, zeleninových jídel, k jejichž přípravě neodmyslitelně patří olivový olej. Lze také přidat do salátů, dresingů a také pro přípravu bylinkového másla. Jeho osvěžující chuť je velmi aromatická s nádechem pryskyřic, připomínající eukalypt, ostrá a jemně nahořklá.
Použití: Kuchaři z celého světa přidávají rozmarýn k drůbeži, zelenině, bramborám, rybám nebo do polévek, používá se k dochucení octa a oleje. Jeho chuť a vůně se výborně vyjímá s citronem, bobkovým listem nebo česnekem. Zkuste rozmarýnem dochutit zvěřinu.
TIP: lístky rozmarýnu před použitím rozmělněte v hmoždíři.
Složení: BIO Rozmarýn řezaný*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte uzavřené, na suchém a chladném místě bez přímého slunce.
Hmotnost: 50 g
Detailní popis produktu:
Rozmarýn pochází z oblastí u Středozemního moře, kde je vlhký vzduch. Latinský název Rosmarinus má původ ve slovech ros a marina – mořská rosa. Již staří Řekové a Římané využívali jeho kulinářské a specifické vlastnosti. Vyráběli z něho víno, neboť věřili, že účinkuje proti srdeční slabosti. O rozmarýnu se tradovalo, že přináší radost a štěstí, a proto se vplétal do závojů nevěst a královských korun.
Rozmarýn dodá neotřelou chuť salátům, nádivkám, sýrovým pokrmům nebo těstovinám. Přidává se do polévek, k zelenině, k rybám, do karbanátků, zapečených brambor a omáček i polévek. Rozmarýn je výborný k úpravě skopového, vepřového masa a divočiny. Můžete s ním dochutit dokonce i zmrzlinu. Z rozmarýnu se vyrábí i hořké likéry. Skvělou chuť dodá oleji a octu. Rozmarýnu se nesmí používat mnoho, protože vůně a chuť je velmi intenzivní.