BIO Pesto z Medvědího česneku s kešu
Medvědí česnek je první jarní zeleninou a byl ctěn pro svou blahodárnost již našimi předky. Po zimě je zdrojem velkého množství bioaktivních látek, které nastartují organismus po zimním období. Kešu jsou zdrojem hořčíku, vitaminu K a polynenasycených mastných kyselin. ZKRÁTKA JARNÍ RESTART.....
Kategorie: | Pesta |
---|---|
Cena včetně: | 15 % DPH |
Hmotnost produktu: | 120 g |
BIO: | CZ-BIO-003 |
Zemědělská produkce: | EU / mimo EU |
Vyrobeno s láskou k přírodě: | Poctivý produkt Ze Salaše |
Vyrobeno pro: | NeoEco a.s., Salaš 103, 763 51 Zlín |
BIO Pesto z Medvědího česneku s kešu
Medvědí česnek je první jarní zeleninou a byl ctěn pro svou blahodárnost již našimi předky. Po zimě je zdrojem velkého množství bioaktivních látek, které nastartují organismus po zimním období. Kešu jsou zdrojem hořčíku, vitaminu K a polynenasycených mastných kyselin. ZKRÁTKA JARNÍ RESTART.....
Použití: Pesto z medvědího česneku můžete použít jak v teplé, tak i studené kuchyni.
Složení: 48,8% Medvědí česnek*, olivový olej extra virgin*, 17% kešu ořechy*, himalájská sůl, kurkuma*, pepř černý mletý*. * = BIO
Nutriční hodnoty ve 100 g produktu:
Energetická hodnota: 363,6 kcal (1521,87 KJ); Tuky: 36,96 g z toho nasycené mastné kyseliny: 5,79 g; Sacharidy: 13,46 g, z toho cukry: 2,85 g; Vláknina: 1,54 g; Bílkoviny: 7,47 g; Sůl: 2,5 g
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Skladování: Skladujte v suchu, temnu a chraňte před teplem. Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 30 dní.
Šetrně pasterováno.
Hmotnost: 120 g
Medvědí česnek:
Léčivé účinky medvědího česneku jsou známé velmi dlouho. Jedná se o jednu z nejznámějších rostlin lidového lékařství. Od účinků česneku setého se však trochu liší, je to dáno trochu jinými obsahovými látkami. Česnek medvědí, stejně jako ostatní druhy česneků (Allium), obsahuje silice se sirnými sloučeninami. Tyto silice působí na lidské tělo v mnoha směrech. Důležitá účinná látka, kterou v sobě medvědí česnek ukrývá je allicin. Zajímavostí je, že neporušené listy medvědího česneku obsahují pouze alliin. Až při porušení rostlinných buněk se tato látka změní (enzymaticky štěpí) na antibakteriální alicin, nositele charakteristické a nezapomenutelné vůně. Buňky rostliny se samozřejmě poškodí samotným žvýkáním při konzumaci, ale pro uchování této silice se právě díky této přeměně doporučuje lístečky česneku mixovat nebo nasekat na drobno. Allicin pomůže při chřipce, nachlazení, při respiračních problémech, angínách, průjmech, mírní tuberkulózu, potírá stafylokoky a streptokoky, zabíjí prvoky trichomony. Medvědí česnek je přírodním antibiotikem, antioxidantem a zdrojem vitaminu C ( 100 g česneku medvědího ukrývá kolem 150 mg vitamínu C). Za zmínku stojí také zajímavý obsah železa. Medvědí česnek dále obsahuje vitamíny – A, B1, B2, též obsahuje glykosid a hořčinu.
Medvědí česnek pomáhá:
- při nachlazení
- při onemocnění horních cest dýchacích
- při mykózách
- při vysokém krevním tlaku
- proti kornatění cév
- proti nadýmání, zácpě
- proti střevním parazitům
- proti závratím, úzkosti a nespavosti
- před vznikem krevních sraženin
- před vznikem rakovinového bujení
Léčivé účinky medvědího česneku:
- přírodní antibiotikum
- antioxidační
- antibakteriální
- baktericidní
- fungicidní
- upevňuje imunitu
- stimuluje tvorbu bílých krvinek
- působí projímavě a močopudně, čímž čistí ledviny a močový měchýř
- má pozitivní vliv na činnost srdce a podporuje chuť k jídlu
- čistí tělo a játra od škodlivých látek
- pomáhá při revmatických bolestech
Medvědí česnek má obrovskou životadárnou sílu, která nás postaví na nohy.
Na medvědí česnek si dáme pozor, jsme-li alergičtí na allicin, trápí-li nás slabší žaludek, žlučník a slinivka břišní. Všeho moc škodí – užívejme jej tedy s mírou. Při menších dávkách lze česnek užívat po celý rok.