BIO Nové koření celé

Novému koření se přezdívá jamajský nebo hřebíčkový pepř. Jamajský pro jeho původ a hřebíčkový pro jeho příjemně kořeněnou, mírně nasládlou chuť připomínající hřebíček, skořici, pepř a muškátový oříšek.

Momentálně nedostupné
Kód: 71
Značka: Ze Salaše
99 Kč 86,09 Kč bez DPH 165 Kč / 100 g
Kategorie: Jednodruhové koření
Cena včetně: 15 % DPH
Hmotnost produktu: 60 g
BIO: CZ-BIO-003
Zemědělská produkce: mimo EU
Výrobce: NeoEco a.s., Salaš 103, 763 51 Zlín

BIO Nové koření celé

Novému koření se přezdívá jamajský nebo hřebíčkový pepř. Jamajský pro jeho původ a hřebíčkový pro jeho příjemně kořeněnou, mírně nasládlou chuť připomínající hřebíček, skořici, pepř a muškátový oříšek.

Použití: Nové koření se hodí především k masu, rybám, zvěřině, do polévek, vývarů, nakládaných okurek, marinád i vánočního cukroví.

Složení: BIO Nové koření celé*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování: Skladujte uzavřené, na suchém a chladném místě bez přímého slunce.

Hmotnost: 60 g


Detailní popis produktu:
Nové koření dodá pokrmům velmi zajímavou chuť. Na Jamajce se přidávají bobule pimentovníku do omáček a polévek. Špetkou mletého nového koření dochutíte také kaši z kořenové zeleniny. Nové koření se v Evropě používá především do polévek, omáček, marinád a k nakládání okurek. Je vhodné k dochucení ryb a dalších druhů mas (nejčastěji vepřové a hovězí). Mleté nové koření se přidává do sladkého pečiva, kompotů, pudinků a cukroví. Výborně vynikne ve svařeném vínu nebo domácích likérech. Mleté nové koření dodá výtečnou chuť také šlehačce na kávě.
Nové koření je nejdůležitějším kořením v karibské kuchyni. Používá se zde především k zavařování, do kari, klobás a v kořenících směsích nazývaných jerk. S novým kořením se můžete setkat také v kuchyni Blízkého východu, kde se používá k přípravě dušeného masa a dalších masových pokrmů. V USA se používá do moučníků.

Zpět do obchodu