BIO Kopřivový elixír
Elixír je připravený z čerstvé natě a šťávy kopřivy dvoudomé (Urtica dioica) sbírané v ekologickém prostředí.
Doplněk stravy v tekuté formě, bylinný přípravek.
Kategorie: | Elixíry |
---|---|
Cena včetně: | 15 % DPH |
Objem produktu: | 200 ml |
BIO: | CZ-BIO-003 |
Zemědělská produkce: | EU / mimo EU |
Vyrobeno s láskou k přírodě: | Poctivý produkt Ze Salaše |
Vyrobeno pro: | NeoEco a.s., Salaš 103, 763 51 Zlín |
BIO Kopřivový elixír - Ze Salaš
Doplněk stravy v tekuté formě, bylinný přípravek.
Elixír je připravený z čerstvé natě a šťávy kopřivy dvoudomé (Urtica dioica) sbírané v ekologickém prostředí. V elixíru jsou obsaženy z bioaktivních látek flavonoidy, třísloviny a glukoniny. Kopřiva přispívá k normální činnosti vylučování, kardiovaskulárního systému, přirozené obranyschopnosti - imunitního systému. Bioaktivní látky kopřivy napomáhají normální funkci prostaty.
Složení: (50%) Čerstvě lisovaná šťáva natě kopřivy dvoudomé BIO, vakuově zahuštěná 1:2, (45%) třtinový cukr BIO, (5%) 100% citronová šťáva BIO. Bez konzervantů, umělých aromat a barviv.
Dávkování: Děti od 3 do 15 let: 2 x denně 5 ml (dvě čajové lžičky)
Dospělí: 3 x denně 5 ml (tři čajové lžičky)
200 ml elixíru obsahuje: 3600mg extraktu
Denní dávka obsahuje: Dospělí - 270mg extraktu
Děti - 180mg extraktu
Nutriční hodnoty ve 100 g produktu:
Energetická hodnota: 226,5 kcal (948KJ); Tuky: 0,4 g z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g; Sacharidy: 54,3 g, z toho cukry: 45,4 g; Vláknina: 1 g; Bílkoviny: 1 g; Sůl: < 0,1 g
Upozornění: Není určeno jako náhrada pestré stravy. Není určeno pro děti do 3 let, pro těhotné a kojící ženy. Případný zákal nebo sediment není na závadu. Před upotřebením je nutno obsah lahvičky protřepat. Lze užívat přímo na lžičku nebo v nápoji. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Uchovávejte mimo dosah dětí v temnu při teplotě 15-25°C. Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 21 dní.
Šetrně pasterováno.
Objem: 200ml (240g)
Kopřiva dvoudomá:
Kopřiva je vytrvalá houževnatá bylina s pichlavými listy s chloupky. Roste hojně u starých zdí, zarostlých koutů, příkopů a cest. U nás je považována za hojně rozšířený plevel, který po dlouhá staletí využívá nejen v kuchyni jako potravina, bylinka a léčivka, ale také ke krmení dobytka. A například pivovarníci kopřivu přidávali do piva, aby v létě nezkyslo.
Historie léčby pomocí kopřiv sahá do velmi dávné minulosti. Na její léčevbné účinky nedala dopustit ve středověká abatyše Hildegarda z Bongenu, vodolékař a farář Kneipp a mnoho dalších.
K použití na kloubní revmatismus se ve středověku používalo šlehání postižených míst čerstvě natrhanými kopřivami. Tato procedura vedla k podpoře prokrvení a zvýšení látkové výměny v kloubu. Tuto drsnou metodu již dnes nepoužíváme, spíše jsme si oblíbili kopřivu využívat v jarní kuchyni nejen jako bylinku, ale chutnou jarní zeleninu do řady velikonočních pokrmů.
Co kopřiva dvoudomá obsahuje:
Listy a nať kopřivy obsahují velké množství zeleného barviva – chlorofylu. Dále vitamín C, třísloviny, minerální látky jako je hořčík, vápník, železo a draslík. Obsahuje i kyselinu křemičitou, která prospívá vlasům a nehtům a kyselinu mravenčí, která spolu s histaminem způsobuje pálivost při popálení od kopřivy. Obsahuje také vitamín D, fosfor, serotonin, rutin a kvercetin.
Díky obsahu chlorofylu a železa můžeme kopřivu zařadit do svého pitného režimu, pokud se nám tyto minerály nedostávají. Což naši předci na jaře dobře věděli a záměrně tak kopřivu a ostatní plané jarní bylinky zařazovali do své stravy. Kopřivu proto i my dnes často na jaře přidáváme do velikonoční nádivky nebo z ní připravujeme špenát.
Kopřiva přispívá zdraví našich kloubů, cévní soustavě, ale i kůži. Osvěžuje tělo, podporuje vitalitu a přirozenou obranyschopnost těla.