BIO Hřebíček mletý
Sladká vůně hřebíčku je české kuchyni velmi blízká. Provoní celý dům a zahřeje tělo. Jeho chuť je nasládlá až hořká.
Hřebíček pochází z Indonésie, odkud se rozšířil a dnes ho do svých pokrmů přidávají kuchaři ze všech koutů světa.
Kategorie: | Jednodruhové koření |
---|---|
Cena včetně: | 15 % DPH |
Hmotnost produktu: | 70 g |
BIO: | CZ-BIO-003 |
Zemědělská produkce: | mimo EU |
Výrobce: | NeoEco a.s., Salaš 103, 763 51 Zlín |
BIO Hřebíček mletý
Sladká vůně hřebíčku je české kuchyni velmi blízká. Provoní celý dům a zahřeje tělo. Jeho chuť je nasládlá až hořká.
Hřebíček pochází z Indonésie, odkud se rozšířil a dnes ho do svých pokrmů přidávají kuchaři ze všech koutů světa.
Použití: Hřebíček má velké uplatnění ve všech kuchyních světa. U nás se s ním například připravuje sirup, kompot, jehněčí maso, káva, punč, svařené víno, jablka, marmeláda a dezerty. Mletá varianta hřebíčku je vhodná jako součást pokrmu, z kterého nechcete vytahovat celý hřebíček.
Složení: BIO Hřebíček mletý*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte uzavřené, na suchém a chladném místě bez přímého slunce.
Hmotnost: 70 g
Detailní popis produktu:
Sladká vůně hřebíčku je české kuchyni velmi blízká. Provoní celý dům a zahřeje tělo. Jeho chuť je pikantní, nasládlá až hořká.
Hřebíček pochází z Indonésie, odkud se rozšířil a dnes ho do svých pokrmů přidávají kuchaři ze všech koutů světa.
Punč, svařené víno, kompot a vánoční čaje si bez ovocně-kořeněné vůně a peprné chuti hřebíčku neumíme představit.
S českou kuchyní hřebíček pojí zejména rajská omáčka, vánoční cukroví a kompoty. Hřebíček zastrčený do cibule je často vařen v polévce nebo s rýží pro vylepšení chuti. Ten, kdo miluje arabskou kuchyni, má toto koření určitě vždy po ruce. Nemělo by chybět v žádné domácnosti. A pokud cítíte, že na vás ‚něco leze‘, přidejte si hřebíček do čaje.